2009. június 15., hétfő

Cseresznye á la natúr és EperfesztiválNincs recept, nincs ötlet, csak a kép és a beismerés, hogy idén akár eper, akár cseresznye, csak úgy megettük.

Őszintén szólva olyan bágyadt volt eddig a gyümölcsszezon, szedni nem jutottunk el, a piacon pedig annyira drága volt pl. az eper, hogy fájt volna a szívem elsütizni. Mindig befaltuk azon nyomban, ahogy hazakerült.

Tudom, ez nem túl konstruktív, épp ezért nagy reményekkel telve látogattuk meg tegnap az Eperfesztivált Tahitótfaluban.
Hogy mire számítottam? Eperlekvár variációkra, szörpökre, epres sütikre, meg amit csak el lehet képzelni.

És mi volt? 2-3 standon némi eperlekvár, meggyszörp, ribizliszörp, málna, cseresznye és ribizli. És persze a halálra unt szokásos cucc: kürtős kalács, töki pompos, mindenféle sültek, kolbászok. :-/ Ja és volt eperbor... palackozott... pfff.

A (!) gyümölcsárustól meg is kérdeztem, hogy lehet, hogy eper egy szál se? Tudatta velem, hogy naná, egy hete vége az eperszezonnak. Félve kérdeztem meg, h ugyan akkor miért épp most van ez a feszt? Miért nem május végén? Erre csak annyit mondott, kérdezzem erről talán a szervezőket, s az arcáról nem sok jót olvastam le velük kapcsolatban.

Szóval ott voltunk, semmi különös nem történt, viszont hazafelé vettünk Leányfaluban egy kiló gyönyörűséges cseresznyét. Majd este nekiláttunk és befaltuk szinte az összeset. Ami maradt, az a mai reggeli címen esett áldozatul.

Ennyit a cseresznyés pitéről és az epres édességekről. :-/

Nincsenek megjegyzések: