2009. június 18., csütörtök

Häagen-Dazs hírekKép forrása: www.haagen-dazs.com

Nem vagyok nagy édesszájú, a csokiért pedig önmagában szinte egyáltalán nincs rajongás. Finom sütikbe szívesen használom, de csak úgy enni... nem az én műfajom. Van viszont egy édesség, amit ha tehetem, akár minden nap megkívánok: a Häagen-Dazs fagyi.Kép forrása: www.haagen-dazs.com

Ha eszembe jut a tavalyi nyár és Barcelona... szinte Gaudival egyszerre jut eszembe a minden nap fogyasztott hűs édesség. Valahogy folyton sikerült útbaejtenünk a méregdrága fagyizót. :-)))

És nincs ez másképp itthon sem, közel a Culinaris, ott pedig mindig találunk kedvünkre való fajtát.

Sajnos a válság ezt a finomságot se kerülte el, így aki a honlapra téved, elolvashatja, hogyan reagál a cég az anyagi nehézségekre. Nem árakat emelnek, hanem a dobozok méretét csökkentik... így is úgy is fájó pont lenne, vagy a pénztárcámnak, vagy a szívemnek.

Persze van magyarázat, mely szerint nem hajlandóak lemondani a minőségi alapanyagokról (ez szuper!), így valamin szorítaniuk kell. :-(

Meg kell barátkoznunk a gondolattal: kevesebb kiskanálnyi fagyi jut fejenként a dobozból. :-/

(Pedig mostanra nagyjából kialakult a "rend", s megszállt minket az önuralom, hogy ne csak nekiessünk és együltő helyünkben elpusztítsuk az egész dobozzal. Szépen, módszeresen, lelket kényeztetve kanalaztuk több alkalommal is. Igazi önmegtartóztatás!) :-)

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Egy-egy ilyen dobozon eddig is szép kis haszon volt. Nem tudok elmorzsolni egy könnycseppet értük. Azért a dobozonkénti kb 2000 Ft-ba bőven elfér a válság is. De nem lesznek hülyék, hogy ők kimaradjanak ebből a remek üzletből...
Félre ne értsd, szeretem ezt a fagyit, de eddig is horror drága volt. Egyébként, az Arénában szerintem nagyobb a választék, mint a Culinarisban.

Zsuci írta...

Helló!

Igazad van, horror az ára... és nagy kár, h még kevesebb is lesz ugyanannyiért. Ergo drágul a fagyi, csak vakítás, h nem emelnek árat.

Egyébként tényleg kíváncsi lennék, mennyi az előállítási és szállítási költség egy dobozra lebontva!

Sajnálni meg én se sajnálom őket... inkább magamat! :-(

(Az Aréna nekünk nincs túl közel... ritkán járunk arra. De ha mégis, be-betérünk. :-) )