2009. július 21., kedd

A híres kelet-európai borzas puding


Szabin vagyok a héten, és mivel ma el kellett intéznem az új útlevelemet (14,000 Ft 1 évre, mindkét mutatóujjamról tárolták a nyomatokat :-( és a fényképen el kellett takarnom a fogaimat minden áron), utána beugrottunk egy menüre a Régi Sipos-ba a Lajos utcában.

Nem minősíteném a teljesítményt, amire még az sem lehet kifogás, hogy "csak" 950 Ft a menüjük. 950 Ft-ból nagy tételben lehetne finom fogásokat készíteni. De úgy tűnik (és ezt sem első próba után mondom, több alkalommal próbáltunk már ott jót vacsorázni), a Régi Sipos is azok közé az éttermek közé tartozik, amelyek nem igazán akarják megérteni, hogy a névből már nem feltétlen élhetnek meg - egy kis minőséget kellene mellé kerekíteni.

A mai menü:
  • zöldborsó leves- ami meg kell mondanom, finom volt... édeskés, sok borsóval és némi répával. A menü fénypontja.
  • roston sült csirkemell lecsós burgonyával - a csirke rémes, cipőtalp állagúra agyonsütve, kiszárítva; a krumpli még finom a húshoz képest... néhány darab sült paprika darab és jó adag őrölt paprika a fűszer.
  • puding - ezt a nevet kapta a desszert és itt már igazán nem bírtam ki, hogy ne készítsek egy telefonos fotót:Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy néhány szem ribizli is figyelt a tetején, ezt lementettük, de az a valami, amit ki mertek engedni a konyhából puding néven... íztelen, óriáscsomós... talán látszik a fotón, hogy kb. ebben az állapotában szokták kidobni az ilyesmit, hozzátéve: na ez most nem jött össze! :-(

Tamás még próbálta menteni a helyzetet és feldobta, talán ez a híres kelet-európai borzas puding... de nem hiszem, hogy lenne bármilyen pozitív vonatkozása.

Vagy esetleg mégis ismerős valakinek a tradíció? :-)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Gondolhatod, hogy tetszik a blogod, különben nem lennék most itt! Minden évben egyszer "kénytelenek" vagyunk odamenni vacsorázni, minden évben megfogadjuk: soha többé!
(Avas zsemlemorzsa a túrógombócon, a pincér ujja a tányérban miközben felszolgál, zsírban úszó haldarabok halászlé néven ráadásul langyosan, sohasem melegen...) ez csak néhány dolog ami így hirtelen eszembe jutott. Ja és nem menüről beszélek, hanem teljes árú vacsoráról!
Idén már tényleg nem megyünk, kimentjük magunkat valamilyen indokkal a baráti társaság előtt akik valamiért görcsösen ragaszkodnak ehhez az étteremhez.
Krisztina

Zsuci írta...

Szia Krisztina!

Örülök, hogy szívesen olvasod a blogomat! :-) Nagyon jó ezt tudni!

Igen, mi is csalódtunk már drága vacsorában is ezen a helyen, nem hiszem, hogy még egyszer nekifutunk.

Talán legközelebb javasoljatok a barátoknak új helyeket kipróbálásra; egy kis változatosság csak jó lehet és új ételeket is kipróbálhattok. Egyre több jó étterem van a városban, ahova jólesik visszatérni is.

Zsuci írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.