2010. december 15., szerda

Pirított tejbegríz



Egy igazán egyszerű desszerttel jövök azokra az alkalmakra, amikor szinte kong a hűtő az ürességtől, de a hideg télből hazaérkező gyomor vágyik egy kis melengetésre.

A hozzávalókat nem is tudom pontosan megadni, a lényeg tulajdonképp csupán annyi, hogy főztem egy viszonylag sűrű tejbegrízt (tejből, búzadarából, cukorból, egy csipet sóból és egy fél vaníliarúd magjaiból), amit egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe kiterítettem és hagytam kihűlni, megszilárdulni.

Miután kihűlt a massza, egy serpenyőben kevés vajat hevítettem, a grízt darabokra vágtam és pár perc alatt mindkét oldalon aranyszínűre pirítottam.

Eperlekvárral ettük és nekem nagyon ízlett! Amolyan odakucorodós édesség.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem, finom