2011. július 24., vasárnap

Angol ihletésű vasárnapi reggeli
... vagy inkább brunch (ami ugye szép angolsággal a breakfast és a lunch szavak összevonásából született, s arra hivatott utalni, hogy a két étkezést egybevonva, későn kelve, hosszasan, családdal, barátokkal eszegetve telik el a délelőtt, ami után senki nem igényli a harangszóra gőzölgő húslevest).

Olyan laktató reggeliről van tehát szó, hogy tekintve a vasárnap reggel kikapcsolt ébresztőórát, illetve a bevitt kalóriacsomagot, ezzel biztosan elvan az ember a délután bő derekáig.

Nem a klasszikus, mindent tartalmazó angol reggeliről van ugyan szó, de nekünk kb. ez az a mennyiség és kavalkád, ami feldolgozható. Éhes férfiember számára természetesen csak az adagot kell duplázni (triplázni?).

Sok magyarázatot talán nem is igényel a kép, ergo nem is igazi recepttel jöttem, de olyan jó néha, legalább hétvégén megadni a reggeli módját. Nekem egyébként is a reggeli a kedvenc étkezésem, csak nem fogom elmismásolni!? :-)

Első lépésként konzerv fehér babot rottyantok össze egy kis paradicsomszósszal és ízlés szerint fűszerezem.

Aztán pedig egy szép nagy serpenyőben megsütöm a sonkát (esetleg bacon-t, ha az van épp itthon) és sülés közben pici olívaolajat spriccelek rá (a bacon ezt nem indokolja), hogy szépen piruljon. Közben mellédobom a félbevágott paradicsomokat is, a vágott felüket picit sózom, borsozom, s mindkét oldalukon pirítom pár percig.

Ha jó nagy a serpenyő, egyszerre sülhet több minden is. Utolsó lépés természetesen a tökéletes tükörtojás elkészítése (ki hogy szereti). Nekem a képen látható a tökély... a fehérje már szilárd, a sárgája folyik, illatos... ááá, imádom!

Le a lusta reggelekkel, az egész nap tart tovább 20 percnél és szerintem nagyon megérni!

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Elfogadnám én is egy remek reggelire