2011. október 3., hétfő

Szilvaszósz perfekt




Nem is igazi recepttel jövök most, inkább csak egy korábbit egészítenék ki - de persze saját útjára is indulhat, amit most mutatok.

Anno sütöttem bécsi sült túrótortát, amit akkor meg is énekeltem és szívem minden melegével üdvözöltem. Akkor eperdzsemmel ettük és az is egy nagyon jó választás volt.

Most újra előkerült ez az isteni finom torta, de kicsit más irányba szerettem volna elvinni az ízeket... és milyen jól tettem!

Egy rendkívül intenzív, a citromos túrótortát nagyon jól kiegészítő szósz készült ezúttal, mégpedig anyukám elképesztően finom, és még annál is sűrűbb szilvalekvárjából.

Hozzávalók (kb. 1 tortányi adaghoz):
  • 6-7 nagy ek szilvalekvár
  • 2 kupica szilvapálinka
  • 1,5 dl habtejszín
A szilvalekvárt egy kis serpenyőbe kanalaztam, és lassan melegíteni kezdtem. Amikor felmelegedett a massza, hozzákevertem a pálinkát és együtt kevergettem őket.

Amikor a pálinka már kilehelte az alkoholos gőzt és csak a pikáns íz maradt belőle, elkezdtem apránként a tejszínnel hígítani a szószt, amíg kellően krémes állagú nem lett.

Langyosan kínáltam a túrótorta mellé, de azt gondolom, hogy akár húsok mellé is remek kiegészítőként társulhat. Nagyon kellemes ízű, picit pikáns, igazi őszi szósz. Próbáljátok ki!

1 megjegyzés: