2013. március 6., szerda

Recept nélküli blabla és egy "remek" diagnózis

Sok-sok gyomorfájás és egyéb gyomorpanasz után nemrégiben rászánta magát a férfi a házban, hogy továbblépjen a semmire nem vezető TB-s vérvétel és ultrahang fázison és elment egy privát étel-intolerancia tesztre. Ezt a tesztet vérből végzik és 226 élelmiszerre vizsgálják az érzékenységet.

Nos... úgy tűnik, megvan a panaszok oka... vagyis sajnos inkább okai, hiszen több alapélelmiszer is a pozitív kategóriába esik, nem is alacsony értékekkel. :-/ Tehát pár hét óta amennyire csak lehetséges, elkerüljük az étrendjében... és most nagy levegő... 1) a búzát és búzakorpát (nem, nem glutén érzékeny, hanem a búzára és annak minden atomjára), 2) az árpát, 3)a tehéntejet (nem, nem laktóz érzékeny, hanem az egész tehéntej - és juhtej - fogalom kiesett), 4) a tojásfehérjét, 5) a zöldborsót és a 6) kazeint.

Vannak még olyan dolgok is ebben az oszlopban, amik nem igazán érdekesek, viszont van még egy "határeset" című oszlop is, és az abban szereplő dolgok fogyasztását szintén érdemes korlátozni. Na... hát ebben az oszlopban pedig olyanok szerepelnek, mint a tojássárgája, a rizs, a krumpli, a vörös vesebab...

Tehát elég rendesen felfordult az életünk gasztro szempontból, de azért igyekszem állni a sarat. Azt hiszem, hogy a néhány korábbról maradt recept után következnek majd a szépen felsorakozó tapasztalatok, próbálkozások... és persze szívesen várok ötleteket, tippeket tőletek is. Örülnék beszerzési forrásoknak (mert a megfelelő termékek ára horrorisztikus), gusztusos és finom édességrecepteknek (mert ez egyelőre elérhetetlennek tűnik), és tulajdonképp bárminek.

Hamarosan érkeznek az első bemutatók és ígérem, a kedvem is visszatér majd és lendülettel vágok bele a férifember kúrálásába. :)

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Jaj, nehéz dió előtt állsz-álltok.
Tanácsot sajnos nemigazán tudok adni, de sok kitartást és kreativitást kívánok. :)